Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2018 12:04 - РАЗПЯТИЕТО
Автор: spook134 Категория: История   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.07.2018 13:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Разпятие Христово. Миниатюра в сирийско евангелие от края на VI в. от монаха Рабула (Rabulla Gospels)
        Истинско разпятие успяло да оцелее до днес. Най отгоре виждаме две планини с техните символи, от дясно на ляво слънцето(ЯН)-огнено червено и луната с полумесеца(ИН) – бяла. Слънцето е бог Ра, а нощният му светещ наместник е луната Ла. Планината се казва РаЛа или Рила с връх Мусала(връх до бога)Истинскодо му име е РАДОИЛ. Затова връзваме зервана-„свастиката” мартеница от бял и червен конец – ИН и ЯН. Затова тука се намира и Рилския манастир на св. Йоан Рилски, 1-ви братовчед на Боян Мага, внуци на Борис I, и деца на Княз Владимир Расате- Йоан Рилски, и на Симеон Велики- Венеамин Боян Мага. Ще ви заболи главата, на оня с избодените очи синът му основава Рилския манастир, а на оня праведния Симеон синът му основава Богомилството.
Разпятието на Исус Христос и двата злодея на Голгота (въз основа на картина е май единствената оцеляла до днес). Разгледахме планините с 2-та върха. Под тях на централно място е кръста на Исус Христос разпнат, вдясно и вляво от него са разпнати двата злодея(РИМ И ВИЗАНТИЯ). В основата на кръста се вижда да лежи на земята мъртъв човек - череп - символ на Голгота. С копие се пронизва лявата страна на гърдите на Исус-Сърцето(това е всяка една чужда вяра). В дясно е Иуда Ескариотски, който допълнително го пробажда в гърдите.(ЮДЕИТЕ)
Всяка тайна, дори и най страшната, винаги има свидетели. И тъй като всички тайни се разкриват във времената, когато им дойде времето за това или точният момент, то разкриването на тайната в този случай, може да стане само с този който ни я е дал. Разпнат на кръста и след това възкръснал Исус показва чрез пример, че смъртта не е краят на пътя на човек като вселенско творение, а е само преход към друг по-висок универсум на живота в други пространство - времеви измерения. Като  жертва тялото си в името на възнесението на самия божествения дух на Господа Бога, Спасителя също показа пътя, който го очаква всеки един човек, и само когато е устремен към висините ще успее да премахне тайните печати от Книгата на Живота. Той завършва земния си път с  Божия съд. Това е пътят на страданията, мъченията и другите жестоки тестове, от които никой човек не може да  избяга. Всеки един от нас днес се пита Какво да правя, кой съм аз, защо съм се родил на тази земята и т.н.? В крайна сметка, всяко страдание пречиства и издига душата – преживяното е необходимото зло  за да се осъзнае и възвиси човек. По този начин изтънява астралното тяло, и се дава възможност на човек да се изкачи на по-високо ниво в Универсума, а именно от ниво L7 до ниво L8 на пространство-времевите измерения. Но смъртта като мъченик, е един вид жертва, с най-висок акт на страдание, гарантиращ скок и преход с една стъпка по нагоре – стъпка към Всевишния и Всемогъщия Отец Наш! Така се изпълнява космическият закон на възмездието. Само този може да бъде спасен, който намери Божествените сили в себе си, за да може да се пробуди и осъзнае  за обратно прераждане от един затворник в земното тялото, и само след като преодолее разпнатите човешки страсти ще се превърне в Божествения дух. Само по този начин човек може да се издигне към Светия Дух и да се събере с баща си. Смисълът на разпъването на кръста, може да се схване с вписването в окръжността на 12-те зодиака - пълният цикъл на кръга! Както и знамето на европейският съюз е изписано с тия символи, и само Божия народ може да го спаси. И дано да може преди да го затрият!



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spook134
Категория: История
Прочетен: 79665
Постинги: 19
Коментари: 28
Гласове: 38
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031